Räsymattokilpailu


Kodin kuvalehti järjesti modernin räsymaton suunnittelukilpailun talvella 2009. Jury valitsi yli 100 osallistuneen ehdotuksen joukosta viisi mattoa loppukilpailuun, jotka kudottiin valmiiksi Suomen käsityön ystävät ry:n toimesta. Valmiit matot oli nähtävillä HABITARE -09 messuilla Helsingissä ja esiteltiin Kodin kuvalehden numerossa 18/09. Joonas ja Leena Vähäsöyringin yhdessä suunnittelemat matot: ”Viivakoodi” ja ”Palapeli” valittiin viiden parhaan joukkoon. ”Viivakoodi” oli ylivoimainen yleisön suosikki Habitaressa.

”Viivakoodi tuli etsimättä mieleen, kun mietin modernia raitaa. Viivakoodiin törmää joka paikassa, miksei siis myös keittiön matossa? Mustavalkoinen väritys varmistaa, että se sopii riitelemättä moneen tilaan. Numeroiksi voi valita jonkin itselle merkityksellisen lukusarjan, se voi olla hääpäivä, tupaantulijaispäivä, syntymäpäivä. Pidämme vaimon kanssa  molemmat modernista sisustuksesta, ja tämä räsymatto sopisi meillekin.”

Joonas Vähäsöyrinki (Kodin kuvalehti 18/09)

”Palapeli rikkoo räsymaton perinteistä muotoa. Kun pieniä räsymattoja yhdistää kokonaisuudeksi ompelemalla ne yhteen reunoistaan ja päistään, saadaan isompiin tiloihin sopiva matto. Lopputulos on värikäs, ennakkoluuloton ja rento. Mallimatto on kudottu iloisista väreistä, mutta jos sen toteuttaisi vaikkapa maanläheisistä sävyistä, vaikutelma olisi toinen. Ideaa voi soveltaa myös vanhoihin mattopaloihin.”

Leena Vähäsöyrinki (Kodin kuvalehti 18/09)

Design

Tekijänoikeus:    © Joonas Vähäsöyrinki

Sivuston kaikkien kuvien tekijänoikeus on taiteilijalla.

Niiden käyttö ilman tekijän suostumusta on kielletty

Kuvasta tuotteeksi

Kuvia tehdessä niitä kertyy paljon vuosien myötä. Idea kuvien tuotteistamisesta oli ajatuksissani vuosia. Taidekauppa Muusan perustamisen myötä (2010) syntyi MUUSAdesign. Pienessä perheyrityksessä tuotteiden ideointi on yhteistyötä puoisoni kanssa. Meille luontevinta on suunnitella myytäviä painotuotteita, jossa oma taide tuo lisäarvoa tuotteelle.