Esittely:


Joonas Vähäsöyrinki (TaM) on kotoisin pohjois-suomesta, Oulunsalosta. Hän toimii kuvataiteilijana ja taideopettajana Oulussa. Vähäsöyrinki on opiskellut taidetta Rovaniemellä Lapin Yliopiston Taiteiden tiedekunnassa. Hän valmistui Taiteen maisteriksi 1998. Vähäsöyrinki on osallistunut useisiin yksityis ja yhteisnäyttelyihin joista tärkeimpiä ovat SKJL 2012 vuosinäyttely sekä TAITEILIJAT-2010 näyttely Tampereella, joka on kahden vuoden välein järjestettävä yksi merkittävimmistä nykytaiteen katselmuksista Suomessa. Vähäsöyrinki on Taidemaalariliiton kokelasjäsen ja Oulun taiteilijaseuran jäsen.


Joonas Vähäsöyrinki maalaa, piirtää, kaivertaa ja muotoilee. Hän käyttää teoksissaan useita kuvan tekemisen menetelmiä. Tekeminen perustuu vahvaan piirustukseen jota hän jatkaa maalatessaan. Hän käsittelee aiheitaan myös kolmiulotteisesti. Taiteilijan teosten aiheet lötyvät luonnosta, rakennetusta ympäristöstä ja sekä ihmisistä. Valo on Vähäsöyringin mielestä olennainen kuvattava elementti. Valo, varjo, rytmi, värit ja tunnelma inspiroivat kuvaamaan. Ihmiskuvauksessa taiteilijaa kiinnostaa sen haasteellisuus ja toisaalta mahdollisuus kuvata  esittävän näköiskuvan lisäksi tunteita ja ajatuksia. Hän maalaa paljon muotokuvia. Vähäsöyringin teoksissa on kuvauksia myös arjesta ja elämästä lapsiperheessä.

Introduction in english:


Joonas Vähäsöyrinki, M.A.( Art and Design), lives in Oulunsalo in northern Finland. He works as a freelance artist and art teacher in Oulu. Vähäsöyrinki studied art in the Faculty of Art and Design, University of Lapland, Rovaniemi. He gained his Master's degree in1998. Joonas Vähäsöyrinki was invited to present his work in the biennial TAITEILIJAT-2010 exhibition in Tampere, which is one of the most significant forums of modern art in Finland. Vähäsöyrinki is a candidate member of Finnish Painters´Union and a member of Oulu Artists' Association.


Joonas Vähäsöyrinki  paints, draws, engraves and designs. His works often combine several techniques of visual art. They are based on solid drawing enhanced by painting. Some of the works are three-dimensional. The artist finds his motifs in nature, in the built environment and in people. For Vähäsöyrinki, light is an element for visual representation. He is inspired by light, shadow, rhythm, colour and atmosphere.  In painting human beings, the artist is intrigued by the challenge of portraying likeness as well as feelings and thoughts. He has painted many formal portraits. Vähäsöyrinki also paints vignettes about the everyday life of families and children.